Ajankohtaista

Laamalansaaren hiihtokausi on tältä talvelta ohitse.
Kiitos tukijoillemme Suur-Savon OP ja K-rauta Tukiainen


Katso tarkempi päivitys latujen kunnosta Facebook-ryhmästämme Laamalansaari.  Ryhmään voit myös halutessasi jättää omat kommenttisi.

Muutaman ahkeran kyläläisen työn tuloksena Laamalansaaresta löytyy nyt kaksi perinteisen tyylin hiihtolenkkiä Saimaan hienoissa järvimaisemissa. Ladut pyritään pitämään jatkuvasti kunnossa ja myös pidempi lenkki ajamaan ainakin viikonloppuisin. Lyhyempi lenkki pyritään huoltamaan päivittäin. Alla olevasta latukartasta löytyvät molemmat reitit.

Lyhyempi lenkki kiertää Hujalan peltoja ja on pituudeltaan 1,4 kilometriä. Ladulle pääsee vaikkapa Laamalantien päästä kääntöpaikalta mistä latu laskeutuu pellolle ja sieltä vanhan metsätien pohjaa takaisin pelloille. Toivottu kiertosuunta on myötäpäivään. Tämä lenkki on tarkoitus pitään kunnossa päivittäin.

Pidempi n. 5 kilometrin latu haarautuu vasemmalle heti vauhdikkaan laskun jälkeen. Reitti kulkee Laamalanlahtea pitkin kohti Houtun taloa, jossa voi käydä vaikkapa makkaran paistossa kyläyhdistyksen nuotiopaikalla. Houtun rannasta latu jatkuu Kivisalmen kautta Houtunpohjaan ja siitä jäätä pitkin karavaanarialueen edestä Särkilahdelle, josta löytyy myös laavu. Särkilahdelta latu nousee takaisin pelloille ja yhtyy hetkeksi lyhyempään 1,4 km reittiin.

Tämän talven runsaista lumisateista johtuen jäällä saattaa ajoittain olla sille noussutta vettä, joten latu-urilta ei kannata poiketa sivuun ihan jo turvallisuussyistäkin. Latupohja on kuitenkin hyvä ja pakkanen jäädyttää nopeasti mahdollisen veden. Ajankohtainen latupäivitys on Facebook-sivulla Laamalansaari foorumi.

Mikäli pysäköit autosi Laamaantien päähän, huolehdi siitä, että roskalavat päästään esteettä tyhjentämään. Jos joudut pysäköimään tien varteen sen on tapahduttava raskaiden ajoneuvojen takia ainoastaan tien toiseen reunaan, mieluummin roskalavojen puolelle, eli siis kääntöpaikalta poispäin.

Latupohjat on raivattu ja ladut on tehty kyläyhdistyksen talkoovoimin. Mikäli haluat osallistua latuverkon tekemisen ja ylläpidon kuluihin yrityksenä tai yksityishenkilönä voit osallistua talkoisiin sopivaksi katsomallasi summalla yhdistyksen tilille: 

 FI16 4165 1020 0196 19. 

 Mikäli yrityksesi on tukenut toimintaamme voimme mainita siitä tällä sivulla tai logokin on mahdollinen. Yhteydenotot sähköpostilla hallituksen puheenjohtajalle osoitteella vesaerk@gmail.com.Latuverkon yhteyshenkilönä toimii Matti Kainulainen p. 050 5670 790.

Mukavia hiihtohetkiä kauniilla talvihangilla!

Laamalan kyläyhdistys  

Latukartta Laamalansaari 2021
Latukartta Laamalansaari 2021