Laamalan kyläyhdistys


Uutisia:

Laamalan kyläyhdistyksen yleinen vuosikokous pidetään lauantaina 29.05.2021 klo 11.00 Houtun talolla Houtunsaarentie 180. Käsitellään normaalit vuosikokousasiat ja keskustellaan tulevan kesän toiminnasta ja tapahtumista. Samalla on mahdollisuus tutustua Houtun taloon ja kunnostustöiden etenemiseen.
Ka
hvitarjoilu. Tervetuloa kaikki niin mökkiläiset kuin vakiasujat! 

- Lauantaina 13.3. allekirjoitimme vuokrasopimuksen Houtun talosta vuodelle 2021. Sopimus on voimassa vuoden kerrallaan ja kyläyhdistys päättää jatkosta viimeistään joulukuussa.

Tervetuloa huhtikuun alusta tutustumaan paikkaan (Houtunsaarentie 180) ja jakamaan ideoita paikan suhteen. Siivoustalkoita pidetään keväällä ahkerasti. Ranta ei ole kyläyhdistyksen käytössä, mikä pyydetään huomioimaan paikkaa käytettäessä. 

Mahdollisista talkoista yms tapahtumista tiedotetaan ensisijaisesti Facebook-ryhmässämme Laamalansaari ja Facebook-sivulla Laamalansaari foorumi. Yhteyshenkilöinä kyläyhdistyksen puolelta toimivat Matti Kainulainen ja Timo Flinck, joihin voi olla yhteydessä paikan käyttöön liittyen. Kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille niille jotka ovat tämän mahdollistaneet. Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme Suur-Savon Osuuspankille, K-rauta Tukiaiselle ja Fennia-konsernille. 


Laamalansaari sijaitse Suur-Saimaan kupeessa, entisen Suomenniemen kunnan, nykyisen Mikkelin kaupungin alueella, suunnilleen Mikkelin ja Lappeenrannan puolivälissä. Vakituisia asukkaita Laamalassa on parisenkymmentä, mutta vapaa-ajan asukkaita sitäkin enemmän. Aina 1960-luvulle saakka saaressa asui noin 150 henkeä. 

 Saimaan puhtaiden ja kalaisien vesien ansiosta alue on suosittua mökkiseutua ja ensimmäiset kesämökit ilmaantuivatkin jo 1960-luvulla. Laamalansaaressa sijaitsee myös suosittu ja rauhallinen karavaanarialue entisen koulun kauniissa maisemissa.

 Voit tutustua entisaikojen 

Laamalansaareen myös näiden valokuvien ja 
kertomusten
 
kautta.

Liity myös facobook-ryhmäämme


Hallitus 2020-2022

Vesa Erkkilä, puheenjohtaja p. 050 587 3040

Martti Polvinen, varapuheenjohtaja p. 0400 872 560

Ulla Kainulainen, siht, rahastonhoitaja p, 050 536 1808

Leena Berg, jäsen p, 0400 209 032

Matti Sipiläinen, jäsen p, 040 564 8223

Laamalan kylähdistys pyrkii ylläpitämään oman kylän yhteishenkeä ja kohdentamaan kylän voimavaroja yhteisen hyvän toteuttamiseen. Kyläyhdistys toimii myös laamalansaarelaisten linkkinä Mikkelin kaupungin ym. tahojen päättäjiin.

Yhdistys järjestää tapahtumia ja toimintaa varsinkin kesäisin yhdessä osakaskunnan ja karavaanareiden kanssa, mainittakoon mm. nuotanvetonäytökset rantakaloineen, onkitapahtumat, kauneimmat joululaulut, pikkujoulut, erilaiset talkoot kylän viihtyvyyden parantamiseksi sekä keppijumpat, sauvakävelyt ja muut liikunta-aktiviteetit.

Laamalan kyläyhdistyksen järjestämä toiminta on sitoutumatonta ja avointa yhdistystoimintaa. Jäseniksi toivotamme tervetulleiksi kaikki entiset ja nykyiset kyläläiset, vapaa-ajan asukkaat ja yritykset ja kannatusjäsenet. Emme peri jäsenmaksuja emmekä pidä jäsenrekisteriä. Toimintaa pyöritetään talkooperiaatteella ja kaikenlainen apu on tervetullutta toiminnan järjestämisessä.

Yhdistyksellä on hallitus, joka koordinoi ja hallinnoi kyläyhdistyksen toimintaa. Hallituksen jäseniin voi olla yhteydessä, jos sinulla on hyviä ideoita ja vinkkejä toiminnan suhteen. Viestiä voi lähettää myös allaolevalla kaavakkeella. Seuraa meitä ja ilmoitteluamme, tiedotamme toiminnastamme Facebook-sivullamme Laamalansaari foorumi ja Facebook-ryhmässämme Laamalansaari.

Nähdään Laamalansaaressa, Saimaan sydämessä!

Ota yhteyttä: