Laamalan kyläyhdistysViimeisimpiä uutisia:

- Valokuituverkon neljännen vaiheen myyntityö on alkanut. Lisätietoja ajankohtaista-sivulla.

- Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 29.5.2021 Houtussa. Päätettiin normaalien vuosikokousasioiden lisäksi, että järjestetään hoitokunnan kanssa nuotanvetonäytös to 22.7. klo 14 Kokonmajansaaren edustalla. Seurata voi omasta veneestä omalla vastuulla. Tapahtuma myös selostetaan ja kuuluu Suomenniemi-viikon ohjelmaan.

Samoin päätettiin, että vaikka yhdistys ei pidä jäsenrekisteriä, niin halutessaan voi kukin maksaa 10 e suuruista vapaaehtoista jäsenmaksua mm. kylätalon kunnostamista, erilaisten tapahtumien järjetämistä ja hiihtolatujen ylläpitoa varten. Kyläyhdistyksen tilinumero on  FI16 4165 1020 0196 19

- Lauantaina 13.3. allekirjoitimme vuokrasopimuksen Houtun talosta vuodelle 2021. Sopimus on voimassa vuoden kerrallaan ja kyläyhdistys päättää jatkosta viimeistään joulukuussa. Ranta ei ole kyläyhdistyksen käytössä, mikä pyydetään huomioimaan paikkaa käytettäessä. 

Mahdollisista talkoista yms tapahtumista tiedotetaan ensisijaisesti Facebook-ryhmässämme Laamalansaari ja Facebook-sivulla Laamalansaari foorumi. Yhteyshenkilöinä kyläyhdistyksen puolelta toimivat Matti Kainulainen ja Timo Flinck, joihin voi olla yhteydessä paikan käyttöön liittyen. Kiitokset jo tässä vaiheessa kaikille niille jotka ovat tämän mahdollistaneet. Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme Suur-Savon Osuuspankille, K-rauta Tukiaiselle ja Fennia-konsernille. 


Laamalansaari sijaitse Suur-Saimaan kupeessa, entisen Suomenniemen kunnan, nykyisen Mikkelin kaupungin alueella, suunnilleen Mikkelin ja Lappeenrannan puolivälissä. Vakituisia asukkaita Laamalassa on parisenkymmentä, mutta vapaa-ajan asukkaita sitäkin enemmän. Aina 1960-luvulle saakka saaressa asui noin 150 henkeä. 

 Saimaan puhtaiden ja kalaisien vesien ansiosta alue on suosittua mökkiseutua ja ensimmäiset kesämökit ilmaantuivatkin jo 1960-luvulla. Laamalansaaressa sijaitsee myös suosittu ja rauhallinen karavaanarialue entisen koulun kauniissa maisemissa.

 Voit tutustua entisaikojen 

Laamalansaareen myös näiden valokuvien ja 
kertomusten
 
kautta.

Liity myös facobook-ryhmäämme


Hallitus 2020-2022

Vesa Erkkilä, puheenjohtaja p. 050 587 3040

Martti Polvinen, varapuheenjohtaja p. 0400 872 560

Ulla Kainulainen, siht, rahastonhoitaja p, 050 536 1808

Leena Berg, jäsen p, 0400 209 032

Harri Hartikainen, jäsen p, 0500 558870

                                     Tule mukaan toimintaamme!

Laamalan kylähdistys pyrkii ylläpitämään oman kylän yhteishenkeä ja kohdentamaan kylän voimavaroja yhteisen hyvän toteuttamiseen. Kyläyhdistys toimii myös laamalansaarelaisten linkkinä Mikkelin kaupungin ym. tahojen päättäjiin.

Yhdistys järjestää tapahtumia ja toimintaa varsinkin kesäisin yhdessä osakaskunnan ja karavaanareiden kanssa, mainittakoon mm. nuotanvetonäytökset rantakaloineen, onkitapahtumat, kauneimmat joululaulut, pikkujoulut, erilaiset talkoot kylän viihtyvyyden parantamiseksi sekä keppijumpat, sauvakävelyt ja muut liikunta-aktiviteetit.

Laamalan kyläyhdistyksen järjestämä toiminta on sitoutumatonta ja avointa yhdistystoimintaa. Jäseniksi toivotamme tervetulleiksi kaikki entiset ja nykyiset kyläläiset, vapaa-ajan asukkaat ja yritykset ja kannatusjäsenet. Emme pidä jäsenrekisteriä, mutta halutessaan voi maksaa 10 euron vapaaehtoisen jäsenmaksun yhdistyksen tilille FI16 4165 1020 0196 19. Toimintaa pyöritetään talkooperiaatteella ja kaikenlainen apu on tervetullutta toiminnan järjestämisessä.

Yhdistyksellä on hallitus, joka koordinoi ja hallinnoi kyläyhdistyksen toimintaa. Hallituksen jäseniin voi olla yhteydessä, jos sinulla on hyviä ideoita ja vinkkejä toiminnan suhteen. Viestiä voi lähettää myös allaolevalla kaavakkeella. Seuraa meitä ja ilmoitteluamme, tiedotamme toiminnastamme Facebook-sivullamme Laamalansaari foorumi ja Facebook-ryhmässämme Laamalansaari.

Nähdään Laamalansaaressa, Saimaan sydämessä!

Ota yhteyttä: